Erdőgazdasági Kupa 2015.

Erdőgazdasági Lőkupa 2015,

A szokásoknak megfelelően 2015-ben is útjára indult a Magyar Erdőgazdálkodásban Dolgozók Vadász Többtusa Lőbajnoksága.

 

Soponyai Forduló - 2015. június 19-21.

Megjelenés dátuma: 2015. június 22.

2015. június 19. és 21-e között, a XIX. Nemzetközi Erdészeti és Faipari Sportnapok keretén belül került sor a 2015-ös erdőgazdasági lőkupa legutóbbi fordulójára a Fejér megyei Soponyán. A VADEX Mezőföldi Zrt. rendezésében lebonyolított fordulón a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csapata kettős győzelmet könyvelhetett el magának. Egyéni versenyben Bölcskei Gábor, a Zrt. Pincehelyi Erdészetének kerületvezető vadásza állhatott a dobogó legfelős fokára, míg az előkellő harmadik helyezést szintén a tamási erdőgazdaság kollégája, Csapó Károly érte el. Csapatversenyt tekintve szintén hasonló eredmény született. A Gyulaj Zrt. csapata meggyőző előnnyel nyerte a fordulót.

A forduló egyéni és csapat eredményei tehát,

Egyéni verseny:

I. helyezett - Bölcskei Gábor, Gyulaj Zrt.

II. helyezett - Hajzer Szabolcs, Északerdő Zrt.

III. helyezett - Csapó Károly, Gyulaj Zrt.

Csapat verseny:

I. helyezett - Gyulaj Zrt.

II. helyezett - Északerdő Zrt. 1-es számú csapat

III. helyezett - Zalaerdő Zrt.

Megjelenés dátuma:2015. június 15.

A Pilisi Parkerdő Zrt. és a FITASC Magyarországi Korongvadász Szövetség közös szervezésében zajlott lövészeti Európa- bajnokság 2015. június 4-e és 7-e között. Az EB keretein belül került megrendezésre az Állami Erdőgazdasági Lőkupa ötödik fordulója is. A galgamácsai versenyen 735 versenyző mérte össze lőtudását a világszínvonalú magyar pályán, így a versenyen való megmérettetés kifejezett megtiszteltetés volt a Gyulaj Zrt. lőcsapatának. A nagyszabású kontinensviadalon zajló erdőgazdasági forduló dobogójának I. helyére végül a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csapata állhatott fel. Egyéni versenyben a második Csapó Károly, a Gyulaj Zrt. kerületvezető vadásza lett. A négynapos Európa-bajnokság "igazi" győztese Szerdahelyi András honfitársunk, aki 194 találattal utasította magamögé a világ nagy koronglövőit.

Csapatverseny eredmények Galgamácsán:

I. Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. (655)

II. NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. (621)

III. Pilisi Parkerdő Zrt. (593)

 

Egyéni versenyeredmények Galgamácsán:

I. Dobos József, NEFAG Zrt. (179)

II. Csapó Károly, Gyulaj Zrt. (174)

III. Györök Lajos, Mecsekerdő Zrt. (169 találat)

 

További online megjelenések a hír kapcsán (klikk a képre!):

 

A lőverseny jelenlegi (2015. május) állása szerint komoly izgalmak várnak még a versenyzőkre, hiszen a csapatdobogó kiosztása még teljesen nyitott. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a négy esélyes csapat körében (Gemenc Zrt., Zalaerdő Zrt., Mecsekerdő Zrt., Gyulaj Zrt.) milyen végleges sorrend alakul ki.
 
 
 
2015. május 23-án, szombaton zajlott az éves erdőgazdasági lőkupa Szombathelyi Erdészeti Zrt. által szervezett fordulója. A Káld- hidegkúti Vadászház gyönyörű környezetében megrendezett kupa során az erdőgazdaságok csapatai futóvad, állócél, toronykakas, korongvadász és trap versenyszámban mérték össze lőtudásukat. Csapatban a Gemenc Zrt. csapata mögött végezve a II. helyet a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. csapata szerezte meg. Az eredményekhez gratulálunk!
 
 

Az alábbi képre kattintva a kupa Káld-Hidegkúti (2015. május 22.) fordulójának eredményei tekinthetők meg excel- táblázatban: