Gyulaj Zrt. is bemutatkozott az ERDŐVARÁZS rendezvényen

Megjelenítés dátuma: 2016. szeptember 13.

Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. is bemutatkozott az ERDŐVARÁZS rendezvényen

Több mint ötszáz regisztrált általános iskolást megmozgató interaktív foglalkozásokkal vette kezdetét 2016. szeptember 9-én az ERDŐVARÁZS elnevezésű rendezvénysorozat a budapesti Szabadság téren. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megnyitójában elmondta: „A rendezvény fontos küldetése, hogy a hazai erdő- és vadgazdálkodás eredményei, a közjót szolgáló fejlesztések és beruházások minél több emberhez eljussanak.” A szombat délutánig tartó családi napon bemutatkozott a 22. állami erdőgazdaság. Az ingyenes rendezvény érdekes állatbemutatókkal, látványos foglalkozásokkal, gyermekkoncertekkel és sok élménnyel várja az érdeklődőket. A természetvédelem, az ökoturizmus, az erdei növény- és állatvilág, az erdész különleges munkája, az erdei vasutak, és az erdészeti erdei iskolák mind-mind megelevenednek az állami erdőgazdaságokat bemutató családi rendezvényen.

Fazekas Sándor elmondta, az erdészek elődeik munkájára alapozva a jelenkor és a jövő kihívásaival szembenézve védik erdei értékeinket és munkálkodnak az elkövetkező generációk javára. Az Erdővarázs jó alkalmat ad a családoknak, az iskoláknak, és az itt jelen lévő, ide érkező gyerekeknek is arra, hogy átérezzék, milyen felelősséggel jár az erdők oltalmazása, védelme és fejlesztése.

Az állami erdők Magyarország természeti értékeinek jelentős részét adják, az ország területének mintegy 10%-át borítják. Természetközeliség és fenntarthatóság, egészséges kikapcsolódás és erdei turizmus, hosszú távú gondolkodás és a jövő nemzedékek érdekeinek szolgálata – ezek a közjót szolgáló értékek határozzák meg az állami erdőgazdaságok mindennapi munkáját. Ezzel a gondolkodásmóddal a budapesti Szabadság téren a gyakorlatban is találkozhattak mindazok, akik kilátogattak az ERDŐVARÁZS című ingyenes kétnapos családi rendezvény programjaira, ahol a nemzeti kincsnek számító erdők bemutatkoztak. A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. munkatársai a Vadex Zrt-vel közösen az EHETŐ ERDŐ pavilonban mutatta be az erdő nyújtotta kincseket, gasztronómiai élményeket és az erdő csodálatos gombavilágát. Az erdei gyümölcsökből, méz különlegességekből álló széles választékot meg is kóstolhatták a látogatók. Mind a felnőttek, mind a gyerekek kedvenc bemutató eszköze volt az illatdoboz, melybe az erdő-mező számos illatát rejtettük. A doboz tartalmát egy pumpa segítségével illatozás közben találhatták ki a vendégek. Hasonló élményt jelentett a látvány kaptár. Aki a kaptár üvegfalán bekukucskált, egy helyi erdész kollegánk szorgoskodó méhcsaládjával ismerkedhetett meg közelről, de méhcsípések nélkül. A kisebb korosztály számára a tölgyfákon található gubacsokból készítettünk tintát, majd hagyományos lúdtollal a gyerekek képeslapokat rajzolhattak szeretteik részére, melyet a napokban postára is adhattak. Az ehető gyümölcsöket és gombákat egy képes kvíz segítségével tették ismertebbé a társaság dolgozói. A gyerekek reflex érzékét fejlesztettük, amikor egy rejtett csúzdán leejtett diót kellett eltalálniuk a kalapáccsal.

Az erdészek hivatásával nemcsak a Szabadság téren ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hanem október 3. és 9. között az Erdők Hete rendezvénysorozaton is. Az Országos Erdészeti Egyesület által 20 éve útjára indított programsorozat országszerte 50 helyszínen 150 érdekes eseményt kínál, középpontba helyezve az erdőgazdaságok turisztikai, közjóléti szolgáltatásainak bemutatását.

Az Erdők Hete rendezvénysorozatról részletes tájékoztató itt olvashatówww.erdokhete.hu

Az alábbi képek tovább nagyíthatóak:

Erdővarázs rendezvény Budapesten  Erdővarázs rendezvény Budapesten

A rendezvény képeit Képgalériánkban ERRE a linkre kattintva tekinthetik meg!

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter beszéde az ERDŐVARÁZS budapesti rendezvényen:

Egyéb online médiamegjelenések a hír kapcsán:

A Fatáj Online szakmai magazin cikke

A Hazai Erdész műsorán az Erdővarázs rendezvénye:

Gyulaj Zrt hír